XML файл за RSS feed новини

Как да си направим сами XML файлът, за RSS емисиите, чрез който да става абониране за сайт. Какво е FEED BURNER и защо да свържем RSS файла с F.B. акаунта. Как да имаме статистика за абонатите. Изтеглете и работен файл за да го ползвате, като пример.


Реклами от Google.

Изтегли работни файлове


Реклами от Google.
Повече за RSS feed


RSS (на английски: Really Simple Syndication) е софтуерен механизъм за обмен на новини между два сайта или между сайт и потребител. Представлява набор от формати за захранване с информация от световната Интернет мрежа. RSS форматите са специфично форматирани в XML.

Използва се от програми или онлайн услуги, наречени агрегатори, които могат автоматично да получават и показват последните новини от произволен брой информационни канали (rss feeds, т. е. "хранилки"). Технологията позволява на всеки желаещ да се абонира и информира за въпросните услуги.

RSS може да бъде визуализиран директно посредством софтуер за четене в друг уебсайт на екрана на клиентски компютър или на мобилно устройство — телефон, таблет или медиен плейър. Технологията позволява абониране и получаване едновременно на информация от стотици сайтове, без те да бъдат директно посещавани. За ползване на услугата е необходимо инсталиране на RSS-четец.