Как да променим тотално, дизайна на профила си в facebook

Видео урок, който показва, колко лесно можем да сменим дизайна на профила ни в facebook, като го заместим с най-различни други теми.


Реклами от Google.

Реклами от Google.
Факти за създаването на Фейсбук.


Фейсбук (на английски Facebook) е уебсайт, най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света и се предлага в над 70 езика. Отворен е на 4 февруари 2004 г., управляван и притежаван от частната фирма „Facebook, Inc“ със седалище в Силициевата долина, Калифорния, САЩ.

Потребителите на социалната мрежа се групират по географско положение, месторабота, учебни заведения, интереси и други. Всеки потребител избира каква информация да въведе за себе си, както и какви групи или личности могат да имат достъп до нея. Комуникацията между потребителите в мрежата се осъществява по много начини, включително изпращане на лични съобщения, покани за участия в мероприятия, споделяне на снимки, текст, хипервръзки, видеооткъси, създаване и участие в групи по интереси, сравнение на резултатите от тестове, участие в различни игри.

През 2012 г. Фейсбук има 1 млрд. потребители, спрямо 800 млн. през 2011 г., и 600 млн. през 2010 г. Социалната мрежа е оценена на около 100 милиарда долара.

През януари 2013 Фейсбук има почти 700 млн. активни потребители (такива, които ползват Фейсбук поне веднъж месечно). Те представляват 51% от потребителите на интернет в света. Тя е най-използваната социална мрежа към този момент.

Към март 2013 г. съществуват и „Facebook приложения“ за почти всеки нов смартфон, като по този начин хората имат възможност да поддържат връзка със социалната мрежа по всяко време и място.