Как се прави сайт за 5 минути


Видео урок за абсолютно начинаещи, от него ще разберете как да си направите собствен сайт без да имате абсолютно никакви познания за каквито и да е било кодове или програми. Използвайте зеленото (сиво при Internet Explorer 6 но вършещо същата работа) квадратче, за да изберете цветове за вашия собствен сайт (вижте как в урока). Останалото е просто заместване на вашия текст и картинки (без значение на техните размери) в готовите работни файлове, които можете да свалите от бутончето под видео урока. Успех.

Инструментът от видеото, за избиране на цвят "ColorPicker" вижте тук.


Реклами от Google.

Изтегли работни файлове


Реклами от Google.
Факти за Уебсайтът


Уебсайт, също така уеб сайт или накратко сайт, е съвкупност от уеб страници, които се адресират на общ URL, който често се състои само от името на домейна или IP адреса и пътя до основната директория („/“) в мрежа базирана на протокола IP. Всеки уебсайт се хоства на компютър (компютри), наречен уеб сървър, достъпен през мрежа като например Интернет или частни локални мрежи. За разглеждането на уебсайтове са създадени специални програми, наречени уеб браузъри. Съществуват различни видове уебсайтове в зависимост от тяхното предназначение, аудитория и съдържание.

Сайтовете се съхраняват на уеб сървъра под формата на файлове. Всеки файл съдържа информация, която директно или след някаква обработка се изпраща на уеб браузъра, когато той поиска съдържанието на дадена страница. Сайтовете, които правят обработка на информацията, се наричат динамични, а тези, които не правят такава обработка – статични. Статичните сайтове се създават по-лесно и работят по-бързо, но не позволяват промяна на съдържанието. Почти всички съвременни сайтове са динамични.

През декември 2011 г. в Интернет има 555 млн. уебсайта, като 300 млн. са се появили през 2010 г.