Презентация с пауър пойнт, урок 2 от 2

Видео урок 2 от общо 2, за абсолютно начинаещи, от него ще разберете как да приложите готови дизайни и ефекти, към вашата презентация и как да запаметявате в различни формати. Имате на разположение и готов файл ... ползвайте го както намерите за добре, можете да го разпространявате без никакви ограничения! За допълнителна информация и помощ, вижте и 5 полезни сайта за твоята Power Point презентация от меню " ВИЖ ОЩЕ" - "ПОЛЕЗНО".


Реклами от Google.

Изтегли работен файл


Реклами от Google.
Факти за създаването на програмата пауър пойнт.

Microsoft PowerPoint е програма, разработена от Microsoft. Тя е част от Microsoft Office, и работи на Microsoft Windows и Apple Mac OS X компютърни операционни системи.

PowerPoint е широко използван от бизнесмени, студенти и преподаватели и е сред най-разпространените програми за създаване на презентации. Започва от Microsoft Office 2003, настоящите версия е Microsoft Office PowerPoint 2007 за Windows и 2008 за Mac.

История

Първата версия на PowerPoint първоначално е разработена на 14 август 1984 г. от Робърт Гаскин и Денис Остин за "Forethought Inc" от Сънивейл, Калифорния. Оригиналната версия на тази програма е създадена от Денис Остин. Първоначално проектирана за компютър Macintosh, първоначалната версия е наречена "Представяне". През 1987 г. е преименуван на "PowerPoint", това се дължи на проблеми с търговските марки, идеята за името идва от Робърт Гаскин. През август на същата година, "Forethought Inc" беше купен от "Майкрософт" за $ 14 млн. долара , който продължава по-нататъшното развитие на софтуера.

За повечето потребители, една от най-очевидните промени, въведени с PowerPoint 2000 (както и останалата част от Office 2000) е клипборда, които може да поддържа множество обекти едновременно. Друга забележима промяна е, че Офис асистент, чиито чести нежелани появявания в PowerPoint 97 безпокоя много потребители, е променено да бъде по-малко натрапчиво.

Функционалност

PowerPoint презентациите се състоят от няколко отделни страници или "слайдове". В "Slide" аналогия е препратка към слайд проектор, устройство, което вече не е актуално с използването на PowerPoint презентация и други софтуери. Слайдовете може да съдържа текст, графики, филми, звук, таблици и други неща, които могат да бъдат разположени свободно в слайда. PowerPoint обаче, улеснява използването на последователен стил в представянето с помощта на шаблони или на така нареченият "Slide Master".

Представянето може да бъде отпечатано, показано на живо на компютър, или чрез навигация в командването на водещия. За по-голяма публика дисплея на компютъра често се показва с помощта на видео проектор. Слайдове също могат да служат за основа на видеовръзка.

В PowerPoint има три вида движения:

1. Вход, акцент, и излизането на елементите на самия слайд.
2. Преходи - движения между слайдове. Те могат да се анимират по най-различни начини.
3. Анимация.

Културно влияние

Поддръжниците и критиците, като цяло са съгласни, че лекотата на използване и на представяне и многофункционалноста на програмата, може да спести много време за хора, които иначе биха използвали други видове визуални помощни средства, като ръчно рисувани или чертани табла или дъски. Ползата от PowerPoint непрекъснато се обсъжда. Употребата му в класната стая е повлияло разследвания за ползата на PowerPoint върху постиженията на учениците в сравнение с лекции на базата на шрайбпроектори, традиционните лекции и онлайн лекции. Няма убедителни резултати, които да докажат или опровергаят че PowerPoint, е по-ефективна за обучение в сравнение с традиционните методи за представяне.

Версии излезли до сега за Microsoft Windows.

* 1990 PowerPoint 2.0 for Windows 3.0
* 1992 PowerPoint 3.0 for Windows 3.1
* 1993 PowerPoint 4.0 (Office 4.x)
* 1995 PowerPoint for Windows 95 (version 7.0) — (Office 95)
* 1997 PowerPoint 97 — (Office 97)
* 1999 PowerPoint 2000 (version 9.0) — (Office 2000)
* 2001 PowerPoint 2002 (version 10) — (Office XP)
* 2003 PowerPoint 2003 (version 11) — (Office 2003)
* 2007 PowerPoint 2007 (version 12) — (Office 2007)
* 2010 PowerPoint 2010 (version 14)

Файлови формати

Име на файла "разширение" на PowerPoint презентация - .ppt, .pptx, .pps, или .ppsx.