Няколко идеи за избор на цветове.

Няколко практични идеи за избор на цветове, като използвате основни познания за програмата фотошоп.


Реклами от Google.

Реклами от Google.
Факти за създаването на програмата фотошоп.

Adobe Photoshop, или просто Photoshop, е програма за обработка на растерна графика на Adobe Systems. Photoshop позволява промяна на сканирани и цифрово заснети материали. Той поддържа над 20 файлови формата чрез диалогови кутии Open и Save. Има собствен файлов формат (PSD), който запазва всички атрибути, използвани по време на работа.

Photoshop е една от първите, а и досега остава водеща програма. Нейното име е станало нарицателно, примерно: „Какво се чудиш на тази снимка - Фотошоп!“. Тоест - това, което се вижда, не е истина, а е резултат на майсторски компютърен ретуш и даже монтаж.

Photoshop е програма за визуална обработка на снимки и картини, за създаване на графики, скици, карти и други изображения. Тази програма се използва предимно за обработка и създаване на висококачествени, многослойни с висока резолюция изображения. Тя служи с тонални и цветни инструменти за обработка и работи с модели за цвят, които описват цветове числово. Има различни методи на описване на цветовете числово. Photoshop основава своите режими на моделите за цвят – RGB режим (червени, зелени, сини) , CMYK режим ( циян,магента,жълто и черно), цветът на лабораторията и GRAYSCALE (чернобял режим). Photoshop включва и режими за специализиран цветен изход, като индексира цвят и Duotone (два тона).

Режимът на CMYK на Photoshop, всеки пиксел се състои от процент от всеки цвят. Процентите цветове на мастило оцветяват с по-високи стойности повърхността на слоя. Например, ярък червен цвят може да се дели на 2% циан , 93% магента, 90% жълт, и 0% почерняват. В изображения на CMYK, чистото бяло е създадено когато всички четири компоненти имат стойности от 0%. Използването на режима CMYK при приготвяне изображение, улеснява отпечатано с помощта на цветова гама. Разделение на цвят се създава при превръщане на изображението на RGB в CMYK. Ако се започне с изображение на , най-добре е да се редактира първо в RGB режим, а в края на процеса да се използва режима CMYK. В режим на RGB , може да се използват командите за настройка, които симулират ефектите на превръщане на CMYK без да променят данните на изображението. Режимът на CMYK позволява работата с изображения на CMYK, сканирани или внесени от други системи.

Ранна история.

През 1987 Томас Кнол, докторант в университета в Мичиган, започва да пише програма на своя Макинтош плюс за изобразяване на картини в сивата гама на монохромен дисплей. Тази програма, наречена Display, заинтригува брат му Джон Кнол, работник в Индъстриъл Лайт Енд Меджик, който предлага на Томас да я превърне в цялостна програма за редакция на образи. Томас си взима шестмесечна почивка от проучванията си през 1988 г., за да работи заедно с брат си върху програмата, която е преименувана на ImagePro. По-късно същата година Томас преименува програмата си на Photoshop и сключва краткосрочен договор с производителя на скенери Barneyscan да достави копия на програмата с помощта на слайд-скенер; „общо около 200 копия на Photoshop бяха изпратени” по този начин.

В това време Джон пътува до Силиконовата долина и представя програмата на инженери от Apple Computer Inc. и на Ръсел Браун, художествен директор в Adobe. И двете демострации са успешни и Adobe решават да закупят разрешителното за производство през септември 1988 г. Докато Джон работи по плъгини в Калифорния, Томас остава в Ann Arbor да пише програмен код. Photoshop 1.0 е пуснат през 1990 г. само и единствено за Макинтош.