5 важни съвета за създаването на лого... от Дейвид Айри.

1 Научете какво е лого и какво символизира то.

Преди да си направите свое собствено лого,трябва да разберете какво е лого, какво символизира то и какво би трябвало да върши.Логото не е просто отличителен знак-то е отразяване на търговска марка чрез използването на форма, шрифт, цвят, и/или картинка. Логото служи за вдъхване на доверие, разпознаваемост и възхищение в компания или продукт и е наша работа като дизайнери да го създадем така, че то да си изпълнява функциите. Първо трябва да знаем добре какво е лого...за повече информация вижте и дефиницията на "Уикипедия". А също така и тук.

2.Разберете правилата и принципите на лого дизайна.

logo


След като знаем каква работа трябва да върши и какво да представя логото, трябва да научим кои са основните правила и принципи, чрез които се създава доброто лого.
А именно:


1 Логото трябва да е разпознаваемо
2 Логото трябва да е запомнящо се
3 Логото трябва да е ефективно без да е оцветено
4 Логото трябва да е ефективно дори когато е в малък размер

За по нататъшно изучаване на правилата и принципите в лого дизайна препоръчвам това... виж

3.Учете се от успеха и грешките на другите

Успешни лога.

Знаем какви са правилата при създаването на лого, можем да направим разграничаване между доброто и лошото лого, осъзнаваме кое лого постига целта си и защо...вече можем да вникнем в това кое прави логото добро. За пример нека погледнем класическото лого на маратонките Найк.


logo


То е създадено от Каролин Дейвидсън през 1971г само за 35 долара, обаче си остава силно, запомнящо се, ефективно дори неоцветено и лесно за пропорционално увеличаване или намаляване. То е семпло, ефирно и едноврменно стабилно и представлява крилото на гръцката богиня на победата Нике (перфектно за бизнес със спортна насоченост). Логото на Найк е само едно от многото с чудесен диазйн, помислете за други известни марки, които познавате и проверете техните лога.Помислете какво ги прави успешни? Препоръчвам да посетите този линк за повече информация

Неуспешни лога.

Можем да се учими и от не толкова успешните лога, като това по долу


logoизпълнено с неясен дизайн. Или пък от мого лоши лога като тези по долу


logo


виждате че някои лога могат да внушават с изображенията си неща, които не са били забележими за дизайнерите.


Реклами от Google.

4.Установете си свой собствен процес за лого дизайн.

Вече знаем какво е лого, какви са принципите и правилата в лого дизайна и кое прави успешно едно лого, вече сме готови да започнем процеса по дизайна. Това е най-трудната част от тези 5 съвета и е една много обширна тема. Всеки човек подхожда различно и опитът обикновено е решаващият фактор , когато създаваме свои собствен процес на работа.
На кратко процеса се състои от:


1 Поръчка
2 Проучване и обсъждане
3 Скициране
4 Първоначален модел и концептуализация
5 Изпращане на клиента за преглед
6 Поправки и довършителна работа
7 Снабдяване на клиента с файловете и осигуряване на техническа подръжка

Ако се запънете преди или по време на процеса по дизайна предлагам няколко съвета за усилване на креативноста

5. Изучете софтуера и завършете логото

След като имате дизайн процеса, обикновено е време за овладяване на компютърните програми за работа. Искам да кажа че стъпка 4 и 5 се застъпват , не можете да направите лого ако разчитате само на компютъра, също така не можете да създадете лого без да познавате компютърните си програми. Но да оставим сега това на страна...след като имате първоначалната идея и концептуални скици можете да седнете пред компютъра и да започнете да дигитализирате вашето лого. След като направите това клиентът ви е готов да прегледа вашата работа и да пожелае възможни корекции, след което вие завършвате проекта. По този начин вече имате успешно създадено професионално лого.
Източник
Копирането на статията е разрешено само при условие че към нея се приложи линк към автора на превода а именно... selfgrant.com

Реклами от Google.